VENUŠINY KULIČKY V PRAXI

Venušiny kuličky jsou tvořeny obalem, v němž je volně uloženo závaží, které při pohybu rozvibruje stěny kuliček a tím dochází ke stimulaci poševních stěn. Žena se tudíž musí pohybovat, aby se vytvářela vibrace. Venušiny kuličky zapojují svaly pánevního dna už jenom svojí hmotností. Ženy s výrazně ochablým svalstvem mohou mít ze začátku potíže udržet kuličky při pohybu v pochvě. Proto doporučujeme trénovat nejdříve doma a snažit se aktivně zapojit svaly a trénovat častěji v kratších intervalech, než se dostanou svaly do kondice.

Jak zavádět venušiny kuličky?

Kuličky zavedeme s trochou lubrikačního gelu na vodní bázi podélně hluboko do pochvy v poloze, která je nám příjemná. Trénink začínáme na 15 minutách a postupně dobu nošení prodlužujeme až na maximálně 8 hodin denně. Pokud máme ze začátku problém kuličky v pochvě vůbec udržet, začínáme na 3-5 minutách, kdy se snažíme podvědomě aktivovat svaly pánevního dna a udržet kuličky alespoň na kratší dobu v pochvě. Délka nošení je vždy závislá na kondici vašeho pánevního dna. Nedoporučujeme každodenní cvičení aby nedošlo k únavě svalů. Před a po každém použití kuličky opláchneme a dezinfikujeme dezinfekcí na erotické pomůcky. S kuličkami se to má jako s posilovnou: čím častěji trénujeme, tím dříve se dostaví výsledky. 

 

  

Jak probíhá cvičení?

Základem úspěšného posilování svalů pánevního dna je uvědomění si jeho anatomie, funkce a lokalizace ve vlastním těle. A stejně důležité jako posilování je i relaxace svalů pánevního dna, která by měla dvakrát tak dlouhá jako posilování.

Cvičení probíhá buď formou Kegelových cviků, které se zaměřují na procvičování a zpevnění svalů v oblasti pochvy, močové trubice a konečníku, neboli takzvaného pánevního dna, nebo můžete trénovat při jakékoli běžné denní činnosti. Můžete chodit, běhat, tančit, uklízet, jezdit na koni, na kole nebo i na kolečkových bruslích. Pro pohodlné tréninky lze aktivitu nahradit rytmickými pohyby jako je skákání na míči, či houpací křeslo. Důležité je být v pohybu, aby mohly kuličky rezonovat a vytvářet jemné vibrace, které automaticky zapojují svaly pánevního dna a příjemně stimulují.

Procvičování Kegelových cviků vede k posílení svalů pánevního dna, a tak k zajištění podpory orgánů, které se v této oblasti nacházejí. To má u žen za následek zvýšení vzrušivosti i vaginální lubrikace a snadnějšímu dosažení orgasmu.

 

Tipy na cvičení

Maximální kontrakce

Po zavedení kuliček se položte se na záda a pokrčte kolena. Stáhněte svaly pánevního dna, jako byste chtěla zadržet moč a střevní plyny, zatáhněte břicho a pomalu vydechujte ústy. Udržte stažení po dobu pěti vteřin, pak přidejte ještě tři rychlá stažení za sebou. Uvolněte pánevní dno a břicho: k nádechu dojde automaticky. Proveďte tři série po deseti maximálních stažení svalů pánevního dna. Mezi jednotlivými staženími si deset vteřin odpočiňte, mezi sériemi odpočívejte jednu minutu. Uvolněte co nejvíc všechny svaly, které by mohly činnost svalů pánevního dna nahrazovat (hýžďové svaly a vnitřní svaly stehen). Cvičte jednou až dvakrát denně po pět dní v týdnu. Abyste měla jistotu, že stahujete ty správné svaly, zaveďte si vždy před cvičením kuličky. Pokud ucítíte, že jsou kuličky vtahovány dovnitř do vagíny, znamená to, že stahování svalů pánevního dna probíhá správně. Jestliže jsou kuličky při stažení naopak vypuzovány z vagíny ven, znamená to, že místo stahování svalů tlačíte (jako při stolici). Pozor! Je velmi důležité pohyb správně pochopit, než ho budete opakovat. Tlačení ven (jako při stolici) by mohlo pánevní dno ještě víc oslabit. Pokud se vám kontrakce svalů pánevního dna nedaří, zkuste následující cvičení.

Vlna

Po zavedení kuliček se položte na záda, pokrčte kolena. Sevřete konečník, jako byste chtěla zadržet střevní plyny, přitom vydechujte ústy a zatahujte břicho. Pokuste se stáhnout svaly pánevního dna od konečníku směrem k vagíně. Když jsou konečník a vagína sevřené, udržte stažení po dobu pěti vteřin, poté pánevní dno a břicho uvolněte. Několikrát opakujte a zkontrolujte si směr stažení kuličkami. Až toto cvičení zvládnete, znovu se pokuste o maximální stahování svalů pánevního dna. Poznámka: Pokud chcete svaly pánevního dna skutečně posílit, stažení musí být maximální – znamená to, že ho musíte provádět soustředěně a usilovně.

Uzamčení hráze

Cvik spočívá v tom, že stáhnete pánevní dno před jakoukoliv fyzickou aktivitou, která zvyšuje tlak na hráz, jako je například kašel, kýchání nebo zvedání dítěte, a také během ní. Zvykněte si provádět uzamčení hráze při každé fyzické námaze.

Gejša

Během sexuálního styku při penetraci stáhněte svaly pánevního dna a sevřete vagínu. Udržte kontrakci po dobu několika sekund, poté uvolněte sevření. Opakuje dvakrát až třikrát za sebou. Váš partner vás může informovat, zda jsou svaly vašeho pánevního dna silnější.

Cvičení cíleného stažení pánevního dna

Zaveďte venušiny kuličky dle instrukcí výše. Dřepněte do mírného podřepu a stáhněte svalstvo pánevního dna. Poté uchopte smyčku a snažte se vytahovat kuličku ven, přitom zamezte samotnému vytažení aktivním stahováním svalů. Začněte trénovat kratší dobu, poté raději plynule prodlužujte. Takto trénujte denně max. 15 minut.

Více vzrušení a více orgasmů znamená více spokojených žen i jejich partnerů, více spokojených tváří v ulicích. Tak pojďme na to a udělejme svět hezčí.

 

                                   

Zkušenosti uživatelek

Irena: Po porodu to byla katastrofa, skoro jsem manžela uvnitř necítila, ale začala jsem nosit venušiny kuličky a hned je to lepší. Je to znát týden po týdnu. Konečně si zase užívám uspokojivý sex.

Alena: Procházky s kuličkami si užívám. Z erotického hlediska je to velmi příjemné. Orgasmu s nimi nedosahuji, ale to vzrušení je skvělé. Přítel je nadmíru spokojený, protože moje „nadrženost“ končí vždy žhavým sexem.

Kaja: Když jsem začala nosit venušiny kuličky, zkrátila se mi už po měsíci menstruace o jeden den a menstruace nebyla tak bolestivá. Hned jsme se cítila o dost lépe, určitě budu kuličky používat pravidelně.

Petra: S kuličkami posiluji už několik měsíců a partner je nadšený. Dokážu jej stimulovat bez pohybu těla pouhým zatínáním vaginálních svalů. K vrcholu to ještě nedospělo, ale jsem si jistá, že to přijde.

Janička: Nikdy jsem nevěřila, že inkontinence se bude jednoho dne týkat i mě, ale po porodu se mi stalo, že jsem při výbuchu smíchu a jednou i při tanci neudržela moč. Ve společnosti je to fakt trapas. Hodně jsem si o inkontinenci načetla a zvolila kuličky jako nejpříjemnější variantu léčby. Dneska už nemám strach ani při záchvatu smíchu, ani při záchvatu kašle. Jsem v pořádku a preventivně kuličky používám dál.

Nenechte si ujít další zajímavé články o venušiných kuličkách na Blogu a to "Tajemství venušiných kuliček" a "Jak vybrat venušiny kuličky"

Aktuality

Futurum Hradec Králové - nová prodejna
6. 9. 2024

Futurum Hradec Králové - nová prodejna

Vážení zákazníci, s radostí vám oznamujeme, že jsme pro vás otevřeli novou prodejnu v OC...
NOVÉ EROTIC CITY
25. 8. 2024

NOVÉ EROTIC CITY

Vážení a milí zákazníci, právě jsme pro Vás spustili nový, modernější e-shop se širší a...

Jak vybrat

TVOJE TAJNÁ ZBRAŇ SMYSLNOSTI

TVOJE TAJNÁ ZBRAŇ SMYSLNOSTI

PŘIČARUJTE SI LÁSKU!

PŘIČARUJTE SI LÁSKU!

JAK VYBRAT VENUŠINY KULIČKY

JAK VYBRAT VENUŠINY KULIČKY

VAKUOVÁ PUMPA JE MALÝ ZÁZRAK

VAKUOVÁ PUMPA JE MALÝ ZÁZRAK

JAK DOSÁHNOUT NĚKOLIKANÁSOBNÝ ORGASMUS?

JAK DOSÁHNOUT NĚKOLIKANÁSOBNÝ ORGASMUS?

WOMANIZER NEXT – DALŠÍ LEVEL ORGASMU

WOMANIZER NEXT – DALŠÍ LEVEL ORGASMU

Pomoc s výběrem